2020-09-27
星期六2点几,2位,等左大概15分钟。用餐时间60分钟,人齐入座。铺位一半系木工房卖家私/饰品,用餐位置就系得咁多。其实系超级细。 鲜虾西兰花扁意粉配西柚汁|$128(Set包咖啡/红茶/柠檬水 同 沙律)大虾不错,算几爽口,可惜面条偏腍,没有al dente,面头配料和好多杏仁片,增加口感,西柚味欠奉,整体不过不失啦。鳀鱼乳酪青提扁意粉|$118抱住探险心态order鳀鱼意粉,谂住会咸鱼咁咸,点知同青提出奇地夹,加上面头焦糖杏仁条,整体比大虾意粉好食。同埋呢碟有cream sauce,冇咁干。败笔都系意粉太腍。黑醋沙律(跟餐)调味好重手,黑醋味太浓。Flat White(跟餐加$28)味道偏酸嘅咖啡。烟熏海盐70%朱古力曲奇(3 pcs)|$38朋友买咗呢个返去食,佢话味道同质地都麻麻,佢俾负皮,我无试到所以唔评论。麻薯提拉米苏|$38好甜好湿,我不喜欢。可能因为星期六,成间餐厅好迫好多人,同埋食到一半,后面张枱加咗位,我同后面𠮶个人差唔多系背贴背咁坐,完全零social distance,感觉好差。文青cafe只系卖点,食物打卡一流,味道真系好一般。60分钟就要交台,chill唔到
用餐时间60分钟,人齐入座。
鲜虾西兰花扁意粉配西柚汁
鲜虾西兰花扁意粉配西柚汁|$128
(Set包咖啡/红茶/柠檬水 同 沙律)
鳀鱼乳酪青提扁意粉
鳀鱼乳酪青提扁意粉|$118
黑醋沙律(跟餐)
调味好重手,黑醋味太浓。
Flat White(跟餐加$28)
味道偏酸嘅咖啡。
烟熏海盐70%朱古力曲奇(3 pcs)|$38
麻薯提拉米苏
麻薯提拉米苏|$38
好甜好湿,我不喜欢。
文青cafe只系卖点,食物打卡一流,味道真系好一般。60分钟就要交台,chill唔到㖞😂,闲日可能会好d。cafe黎讲观塘有其他更好嘅选择。