2020-11-19
而家无得去台湾玩,咁就食下台湾菜啦。中环呢间食台湾野几正,唔系传统果个台式餐厅,装潢比较modern,几切合中环既形象。明太子甜不辣平时都系食好似薯条状既甜不辣,扁状好似一块饼咁真系第一次食。佢唔系加平时既辣粉之类,而系加左明太子,即刻多左少少日本feel。明太子少少辣辣地同甜不辣甜不辣几夹。火焰原条鳗鱼玉米蛋饼鳗鱼足足9寸长!!呢个真系必点!除左打卡一流之外,味道仲好好食!平时食蛋饼都系肉松,芝士之类的配料,估唔到同鳗鱼碰撞出黎个味道系咁match!口感层次好丰富,鳗鱼够肥美,一口咬落去味道好rich。蟹肉麻婆豆腐捞面蟹肉份量都几多,不过我觉得个麻婆豆腐既辣有少少over,已经盖过晒蟹肉既鲜味。而且个辣唔系麻辣果种,似系辣椒油果种辣。如果系钟意辣的人可以点呢个会食得好过瘾。
明太子甜不辣
火焰原条鳗鱼玉米蛋饼