2019-06-25 132 浏览
适逢系女皇爸爸嘅牛一,女皇当然做晒功课,想比个惊喜佢老人家。女皇就拣咗位于尖沙咀美丽华商场6楼嘅my day。餐厅主攻做婚宴,而无宴会嘅时候就可招呼人客,半自助餐形式+高温石烧扒食。入座时赶得切欣赏花园露台嘅日落靓景花园舞台除左适用于婚礼仪式,仲可以比人影相呃like而座位编排有圆枱同长枱,我们一行四人当然坐住长枱撑枱脚所谓半自助餐就系点左主餐后就可享用buffet line嘅沙律吧,餐前小食:火腿,春卷,咖哩角,焗蚝,扇贝中,西餐汤,简单面包焗扇贝肉厚,肉质新鲜,沙律酱焗食落惹味,十分好味焗蚝方面就比较细肉欠缺满足感生日饭就食豪啲,每人整个海鲜拼盘(有长脚蟹,青口,龙虾,螺同海虾),个人认为海虾最新鲜既鲜甜又弹牙石烧美国牛小排配香草烧汁石烧新西兰羊架配香草烧汁点样自己掌握扒食嘅熟度,主菜上枱时只会将肉扒煎熟外层,职员会同时送上一块高温石,你就可以自己加意煎至自己喜欢嘅熟度最后仲有吸引嘅甜品为这餐添上句号。总括餐厅气氛好好,职员都好有礼貌,食物方面几好,食材新鲜,但餐厅嘅抽气就需要解决吓,因为石烧时嘅油烟都较严重,但有机会都会再嚟

入座时赶得切欣赏花园露台嘅日落靓景

花园舞台除左适用于婚礼仪式,仲可以比人影相呃like

而座位编排有圆枱同长枱,我们一行四人当然坐住长枱撑枱脚

中,西餐汤,简单面包

焗扇贝肉厚,肉质新鲜,沙律酱焗食落惹味,十分好味

焗蚝方面就比较细肉欠缺满足感

石烧美国牛小排配香草烧汁