2020-09-21
『 同一个天空,同一个海,呼吸同一样的空气, 加上一推老外,吃吃外国菜, 旅行感觉返晒嚟!』一个留在香港,你会觉得自己去了外国的感觉,不论沙滩上正在打沙滩排球的人,还是隔离左右食客,大部份都是外国人, 你还不用坐飞机,只是坐船或转巴士,就可以当自己去了一个短Trip。选坐露天位置,靠邻海边和沙滩,蓝天白云为伴, 感觉悠闲写意和又点闷热,幸好加杯500毫升大啤杯的咖啡奶昔,自己都觉得有啲chill。《咖啡奶昔》加大$55+20=$75杯奶昔并不像溶溶地的雪糕那样口感,是有些奶味冰冻的咖啡一样,后来向服务员咨询,服务员好有礼貌帮我攞返去换,但系再出来只是奶味再重呢,成杯都系好似水咁流流地,咖啡味都唔错。《 迷你猪仔肋骨》 唔知点解旁边配咗碟茄汁,但又没有薯条跟, 份量都算足够,旁边配了菜丝沙律。猪肋骨嘅烧烤酱很浓味,但焗得非常冧骨肉分离冇牙都可以吃到。《招牌特色薄饼》 配料同样十足, 招牌即系乜都有肠仔、菠萝、青椒、火腿、 辣肉肠、洋葱加上劲厚的芝士,味道不错,上枱时间亦好快。要了薄批,吃第一件时候都脆卜卜,比起意大利薄批还是厚了一点点,吃第二件时已经唔脆,仲有些饱饱济济感觉。阳光海滩,
《咖啡奶昔》加大$55+20=$75
猪肋骨嘅烧烤酱很浓味,但焗得非常冧骨肉分离冇牙都可以吃到。
《招牌特色薄饼》
阳光海滩,树影婆娑,果然系拍拖最佳配搭,就算雀仔都唔例外。
PS. 因为坐近海边大树下,顶帐篷亦不能全部覆盖每张枱,不停有啲细叶跌落嚟,就当咁样可以同大自然接触多啲,不过食𠮶时就要小心啲喇!
另外喺餐厅每位食满120元,并用电子消费比钱,可以去服务处做免费坐车或坐船离开。
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
食物卖相=(满分20) 15
食物味道=(满分20) 12
服务质素=(满分20) 16
装修整洁=(满分20) 18(景观加了不少分)
性价比率=(满分10) 7
回头指数=(满分10) 7