2019-09-28
总结:订左台都可以无位食,咁嘅安排同服务态度,心水清嘅谂清楚好唔好去食5日前已经book左台庆祝朋友生日,2日前收到餐厅confirm booking,3个钟头前仲打去改早半个钟,confirm 再 double confirm,然后当你收工后满心欢喜一行5人由港九新界到餐厅,先至同你讲:唔好意思,我地头先入错左台客,而家无位!餐厅座位唔多,数埋都唔够20台客,咁都可以入错台,仲要开头话:头先有台客都系姓陈,我以为系你地......呢个藉口用嚟呃细路女可能有用,但今晚明显系over booking,边台黎先边台有位嘅玩法(澄清我地无迟到),想安安乐乐食餐饭嘅朋友,要有心理准备订左位都会无位食!经理Chris有歉意(少少)但系冇诚意,餐厅安排失误唔系一早话俾客人知,要我地5人白白企喺侧边等,喺我地连番追问下,先至话订左台都无位,笑笑口讲对唔住,唔讲点样解决、点样补偿。「教育」完佢之后话:你地等1个钟就有位架啦,到时俾半价你地!表面睇落系咪好吸引,但唔好忘记,星期五1930呢个时间好多人都啱啱坐底叫野食,一班人可以1个钟交台吗?你地同朋友打边炉可以净系打一个钟咩?到头来都系乱咁讲黎呃/安抚
经理Chris有歉意(少少)但系冇诚意,餐厅安排失误唔系一早话俾客人知,要我地5人白白企喺侧边等,喺我地连番追问下,先至话订左台都无位,笑笑口讲对唔住,唔讲点样解决、点样补偿。「教育」完佢之后话:你地等1个钟就有位架啦,到时俾半价你地!表面睇落系咪好吸引,但唔好忘记,星期五1930呢个时间好多人都啱啱坐底叫野食,一班人可以1个钟交台吗?你地同朋友打边炉可以净系打一个钟咩?到头来都系乱咁讲黎呃/安抚我地。结果我地即刻揾其他餐厅,好多间都无位,星期五夜晚你估咁易揾到位吗?!
因为无食野,只可以就环境评分。
如果一班人倾计可以考虑其他坐得舒服D嘅餐厅,佢哋场地唔大,D台密密麻麻,逼过食放题!真系转个身就可以夹隔离台D火锅野食.....
如果几个朋友仔gathering,我谂你地倾唔到计,个餐厅好嘈,D声又困住......
如果情侣拍拖,请你评估女朋友接唔接受到订左位之后无位坐,再请你评估下你接唔接受到你女朋友因为咁全程黑面
最后,如果食家嘅话,唔该睇埋其他劣评嘅COMMENT,尖沙嘴相同价位好食嘅餐厅大把,何必将自己局限喺一棵树度呢?
打咁多字因为我到而家都未嬲完!