2024-12-03
唔好成日话香港人好钟意投诉,而家咁多人返大6饮食因为物价同服务都双输,但系依然有班唔会返大陆嘅香港人系要食嘢嘅,有人黎食都唔做好自身或者谂啲计仔,口卑只会越来越差。我以前食过呢间餐厅,食物都几好,但今次真系令我好失望。大约11:00,餐厅只有一张枱有客,我仲未坐低,竟然有对情侣打我尖。我当时带住两岁嘅小朋友,站喺餐厅门口(即系已经企系餐厅入面),打尖..根本可以问下我先。然后,店员过嚟见到我,问几位,我话系两位(我同我小朋友),跟住佢竟然问我小朋友系唔系食固体食物,我答系,佢就唔客气咁话:「咁你哋要叫人头餐,一人一份。」佢个语气好唔客气,真系令我好失望。最后,我真系忍唔住,攞低菜单,转头走咗。我想讲,唔管呢间餐厅食物几好食,如果服务态度咁差,真系唔值得再光顾。对顾客咁冷漠又无礼,真系唔知佢哋仲做唔做餐饮业。真系,如果佢哋想继续做生意,不如换行业做啲粗暴嘅咖哩牛腩面,佢呢啲服务态度就好啱洗。最后,我即刻转去隔离间cafe食(系小朋友/宠物友善嘅),有位,店员又友善,仲同我小朋友玩,𠮶个反差真系好大!