2024-06-05
今晚再嚟Odelice! , 喺沙田开咗分店,过嚟试吓有冇退步~ 😄😄😄 记得上一次食呢间喺去The One个间,依稀记得几好味,因为好记得个焗大啡菇 🍄🍄🍄 当年第一次食呢道菜所以印象特别深刻,跟住就成日点嚟食~ 😂😂😂 新城市广场分店位于6/F, 装修仍然保持格调法国餐厅feel, 而呢间光缐柔和d,气氛都几好~ 🥰🥰🥰 Waitor/waitress服务态度亦好好,每道菜都有介绍一下 👍👍👍 我哋点咗个 Bistrot Set for 2, $528 有汤x2、餐包、前菜、主菜 x2 & 甜品,用料亦相当唔错~ 😇😇😇 + 2杯wine都系每位$350左右~ 抵㖞!!! set点咗以下菜色 :Drink : 🍷🥂Red wine & Sweet White, 甜甜地几易入口~ 😋😋😋Soup of the Day : 🍲🍲🍲 忌廉菜汤,几滑几creamy 👌👌👍Bread : 🥖🥖🥖 唔知叫咩名,但揸牛油几好味 😂😂😋Starter : 5选1 - 我哋拣咗法式田螺配辣肉肠蕃茄汁 😋😋😋 有另配sour dou 🥪,点汁一流 👍👍👍Main : 7 选2- 拣咗红酒炖牛面颊
set点咗以下菜色 :
Bread : 🥖🥖🥖 唔知叫咩名,但揸牛油几好味 😂😂😋
Starter : 5选1
Main : 7 选2
- 拣咗红酒炖牛面颊配薯蓉 🥩🥩🥩 牛面颊炖得好林,仲林过牛腩 😋😋😋😋
- 盲曹鱼海鲜锅🐟🐟🐟 鱼煎得好香,皮脆脆地 👍👍👍 另外配青口 & 蚬,好丰富law~ 😂😂😂
Dessert : 4选1
- 焦糖饼干芝士蛋糕,系流心芝士个种 👍👍😋
O-Delic-iou~ 食到好饱law~ 😫😫😫 又要去做gym 😂
⭐️⭐️⭐️ 个薯蓉好正 😋😋😋