2023-12-20
今次去日本餐厅唔食𝙊𝙢𝙖𝙠𝙖𝙨𝙚,有得比你自己拣!⃝有吸晴打卡御八品,仲有𝗔𝟰 宫崎和牛寿喜烧❤️环境配合山系主题,成间餐厅都以山为主题,包括餐具、餐垫,连厕所都系😂 餐牌唔止omakase,钟意食和食又得,自由度高啲。 山の御八品 $𝟸𝟾𝟾 呢款山の御八品叫佢前菜又唔系,甜品亦唔系,皆因佢𝟮样嘢有齐哂😂 八品为:牛肝菌酱带子、蒜子和牛、清酒鲍鱼、蟹粉蟹脚、和风朱古力挞、即制鲜果雪糕麻薯、提子寒天及紫薯芝士蛋糕。甜咸点梅花间竹咁放系旋转天秤,打卡程度爆分!⃞熟食亦都以海鲜为主,细细份啱哂女仔,当中我较爱清酒鲍鱼,有咬口亦入味。甜食就觉得提子寒天好得意,好似啫喱咁,𝗤弹唔甜。 和食御膳系列(芝士海鲜忌廉乌冬) $𝟷𝟻𝟾 之后分别叫咗𝟮个𝘀𝗲𝘁,和食御膳系列包括了前菜及蒸物,然后再拣一款主食。和风沙律配胡麻酱,有豆腐同芦荟,口味清新;蒸物为茶碗蒸,蒸蛋软硬度刚好。主食拣咗芝士海鲜忌廉乌冬有大虾及带子,忌廉汁十分浓稠,配乌冬都几特别。 寿喜烧御膳(𝙰𝟺 宫崎和牛) $𝟼𝟾𝟾 另一𝘀𝗲𝘁 寿喜烧御膳可选𝗔𝟰 宫崎和牛或𝗠𝟳特选和牛,当然食𝗔𝟰😍 套餐,同样包咗前菜沙律同埋茶碗蒸,和牛口感紧致滑
餐牌
唔止omakase,钟意食和食又得,自由度高啲。
山の御八品 $𝟸𝟾𝟾
和食御膳系列(芝士海鲜忌廉乌冬) $𝟷𝟻𝟾