2023-03-18
Omakase I 山YAMA 听讲铜锣湾呢头有间几出名嘅Omakase 所以突登黎试吓😻由前菜到甜品 每一道菜都令我好有惊喜 又睇得又好食 真系大满足🥳🦭日本云丹拼盘呢个拼盘有五种唔同产地既海胆 全部都好新鲜 宫城县既海胆配埋鱼子酱 真系冇得输😗🦭前菜三点呢个摆盘设计真系好有心思 有矶烧元贝 小长井生蚝同毛蟹 全部都好好食🥺🦭虾夷鲍酒蒸肝酱鲍鱼带住清酒既香味 配埋肝酱 令到佢既鲜味去到另一个层次🦭季节刺身五点今次个季节刺身有帆立贝 赤虾 𫚕鱼 真鲷同中拖罗 我就最钟意帆立贝 又爽又甜 真系好值得试🦭鳕场蟹龟甲锅呢个真系值得一赞 个汤蟹味好浓郁 而且蟹肉肉质鲜嫩多汁 真系好正🦭季节雪葩餐厅真系好细心 准备咗䄂子雪葩比我清一清味蕾 感觉好清新🥳🦭精选寿司五贯今次寿司有五款包括 鲽鱼 深海池鱼 金目鲷 北寄贝同醋青鱼 我就最钟意金目鲷 炙烧之后既油香真系必食🦭A4宫琦牛厚烧呢个牛味好重 油脂感亦都好足 入口即溶🦭特浓上海蟹拌后文稻亭呢个绝对系成个Omakase嘅高潮 啲蟹膏蟹肉真系好香 配埋意大利10年黑醋 将蟹膏嘅鲜味吊哂出嚟 🦭和风鲜果雪糕拿破仑甜品都一样系高水准 拿破仑松脆 配埋椰子
🦭日本云丹拼盘
🦭A4宫琦牛厚烧
呢个牛味好重 油脂感亦都好足 入口即溶
🦭特浓上海蟹拌后文稻亭
🦭和风鲜果雪糕拿破仑
甜品都一样系高水准 拿破仑松脆 配埋椰子雪糕 个口感真系几丰富
📍 山 (铜锣湾)
铜锣湾耀华街38号The Zing!15楼