2013-07-05
相约旧同事食饭, 因某人申请话要据扒,所以选择了OUTBACK (亦因为我未食过,所以想会一会佢xd)一早已经打电话BOOK左卡位4人台, 亦知道原来可以系网上免费申请OUTBACK VIP卡 @@张卡有港币$50消费额 (即系送$50比你洗),而且每次到Outback消费,获得10%的折扣优惠 (即系免加一)咁笋既野梗系即刻申请la等佢寄张卡比我就ok la~~~ (系网上申请完隔2-3日就收到)放工后即飞出TST, book左7:45pm的,不过7:10pm已经到齐人, 佢都比我地入坐了~一行4人坐低后,开始要谂食咩la~本黎想叫特制洋葱花球, 但系4个人入面有3个人唔食洋葱所以放弃了...结果order了:芝士烟肉薯条, 11安士西冷(配菜:焗薯仔&焗甜蕃薯)同烧猪肋骨配烤鸡(配菜:焗什菜&炒饭)早就睇过openrice的食评,知道黑糖面包系OUTBACK的头号主脚!! (一定要趁热食)影完相之后, 已经急不及待要食佢!!!真系超级好味!!!我好喜欢黑糖的味道!! (4个人好快手就食完xd)附送的凯撒沙律(汁另上): 菜算新鲜, 面包都脆, 无咩特别 (只系为左健康先叫沙
放工后即飞出TST, book左7:45pm的,不过7:10pm已经到齐人, 佢都比我地入坐了~ 一行4人坐低后,开始要谂食咩la~
结果order了:芝士烟肉薯条, 11安士西冷(配菜:焗薯仔&焗甜蕃薯)同烧猪肋骨配烤鸡(配菜:焗什菜&炒饭) 早就睇过openrice的食评,知道黑糖面包系OUTBACK的头号主脚!! (一定要趁热食)
影完相之后, 已经急不及待要食佢!!!
真系超级好味!!!我好喜欢黑糖的味道!! (4个人好快手就食完xd) 附送的凯撒沙律(汁另上): 菜算新鲜, 面包都脆, 无咩特别 (只系为左健康先叫沙律)
前菜: 芝士烟肉薯条 某同事食薯条一定要有茄汁,但系叫左好多个 侍应生都未能成功送上茄汁真系咁忙咩?!
想要4杯水,结果都一样...服务质素真系...
等左15 mins, 侍应生终于送上茄汁& 4杯水 (之后亦有不时为我地加水)
1号主菜:11安士西冷(配菜:焗薯仔&焗甜蕃薯) 西冷: order左7成熟, 肉质不错,但食落有d韧
焗薯仔: 配忌廉&芝士焗, 无敌
焗甜蕃薯:配蜜糖焗, 因为蕃薯本身已经甜,再同蜜糖一齐焗,系有d太甜,不过我喜欢
2号主菜:烧猪肋骨配烤鸡(配菜:焗什菜&炒饭) 烧猪肋骨: not juicy, 而且食落韧
烤鸡: 睇落好似好干,但事实系比猪肋骨juicy同事亦都话佢ok~
焗什菜:无咩特别,亦系为左健康先叫的
炒饭:同事话想有饱肚感先叫的,我无食ar~ (不过睇落真系好干)
结尾: 对第1次去OUTBACK食野的我黎讲真系好满足!!!
黑糖面包亦无令我失望重令我好想再食~~
埋单每人唔洗$100 (因为减左$50,再免加一) ,每个人都好饱!! 好抵食!!!
我一定会为黑糖面包而再帮衬OUTBACK<3
报告完毕~~~
题外话/补充资料:
记得到以上网址免费申请OUTBACK VIP卡!!!