2020-05-04
🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ·Tiramisu Pancake $112﹟万众期待既pancake终于出埸喇, 期望既空气感, 蛋香同卖相都做得几好☺️🙌面头仲有d燕麦松子仁, 增加左口感😋个人认为唔落syrup都已经够甜, 因为佢有个custard酱系pancake之上, 加埋一齐食都觉得足够, 觉得tiramisu既味道可以再浓多d😎🍴ᴍᴀɪɴ·Buttermilk Chicken Waffle $110﹟块鸡扒份量系有的, 大过我只手掌同厚身😯个酱就似系老麦既麦香鸡酱😂但个waffle就好失色, 完全无外脆内软既口感, 质感系软淋淋咁😕似系蒸食物d水蒸气会焗到d脆卜卜既野淋左咁🤔d沙律菜唔够新鲜😢唯独碟边做左decoration, 令到个presentation升左lv😌🍴ᴍᴀɪɴ·Bolognese Fettuccine with Onsen Egg $125﹟个肉酱系足够既, 意粉口感正常, 唔会过份淋身, 有埋只温泉蛋提升左个dish既卖相😂🥤ᴅʀɪɴᴋ·Latte $39 & Americano $35 ﹟野饮都算中规中矩, 觉得奶泡可以再打得smooth d🤔•••某经理制造差到插水
Tiramisu Pancake
Buttermilk Chicken Waffle
某经理制造差到插水既服务质素👇
﹟话说我地3人行1点去到, 2点半先有位坐, 已经饿到不行了, 门口既带位经理仲要skip左我地张飞, 当然第一时间去问佢(因为当时出面有张干净4人枱), 佢同我讲要serve左我下一张飞既2人枱客人坐里面既坐位先🙃咁餐厅出面既地方有枱就唔洗安排比客人坐? 出面枱既就唔系客人? 食完可以唔比钱? 多3张枱系出面都manage唔到...?
•••
﹟其二, 适逢友人生日, 问果位所谓经理级既先生: 可唔可以加生日牌连甜品一齐出, 佢既回应系「厨房好忙, 做唔到」但最搞笑系...到我叫第2个同事pick-up dessert既时候, 再问一次, 佢话帮我问厨房同事, 如果有就直接出埋, 而结果👉我地终于可以乞到块生日牌LOL 估唔到餐厅经理既办事能力连casual都不如🤷🏻♀️更估唔到咁既服务态度都可以成为餐厅经理—呀健经理🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️