2017-08-01
之前同朋友食过佢既太子店觉得唔错,今晚咁arm见到原来长沙湾都有分店,谂都冇谂就走入去。餐厅系系长沙湾道,香港科技专上书院隔离,系地铁站行黎都系5分钟度,地点方便易揾。餐厅既装修同太子店一样,都系以白色同简约为主。Menu呢度同一般cafe一样都食西餐,不过佢仲有埋all day breakfast添香脆猪手配烧汁$148呢个晚餐系有饮品,餐汤,沙律,主菜同甜品。饮品我就拣左青柠苹果梳打,呢杯系特饮黎既,所以需要加$15。苹果味够,而且fresh,不过奇怪既系青柠上面都仲要加片柠檬餐汤就系吞拿鱼忌廉汤,好浓吞拿鱼味,至于个沙律,d菜系好fresh,不过我嫌佢加得太多黑醋,搞到个沙律劲酸主菜就系个猪手,卖相麻麻,但系佢就做到猪手皮脆内嫩,但系本身味道唔够,所以必定要点番个烧汁同个蜜糖芥末酱。伴碟既薯条ok,不过份量可以多番d咁就更加好。而个甜品就系特浓朱古力蛋糕,朱古力味真系好浓,食落蛋糕香滑,又唔会过份甜,唔错。成个set dinner都ok,价钱合理西兰花鸡肉意大利粉$63呢个意粉望落都觉得好健康,食落意粉烟韧,西兰花爽口,不过d鸡肉就略嫌佢有d鞋,味道就唔错瑞士鸡翼$58呢个瑞士鸡
餐厅既装修同太子店一样,都系以白色同简约为主。
Menu
香脆猪手配烧汁$148
呢个晚餐系有饮品,餐汤,沙律,主菜同甜品。
成个set dinner都ok,价钱合理
西兰花鸡肉意大利粉$63
瑞士鸡翼$58
呢个瑞士鸡翼,瑞士汁好香浓入味,鸡翼控必食