事缘旧老细生日,佢系呢头返工,所以我就拣咗呢间餐厅同佢庆祝生日。当日我哋两个嚟食lunch,见到set lunch价钱好抵,亦都有好多唔同嘅款式可以选择。我旧老细拣咗pasta,而我就拣咗烧猪鞍。叫完郭个set之后就上咗汤同埋面包,面包几好,但系个罗宋汤就好似茄汁开水咁样。成件事系稀,又冇味。我旧老细系英国人,佢饮咗两啖之后就放低咗。我问佢,做咩啊唔好饮?佢话唔系呀 ’It’s delicious’,但系佢从此冇再掂过𠮶碗汤一下。之后我饮落去就觉得哦,我明白点解佢唔再饮个汤啦。之后佢碟意粉就上左,我见佢都食咗¾,应该质量系OK嘅,但系我见到啲虾系非常之透明,即系代表系超级急冻嘅虾。轮到我𠮶碟,我必须要赞,我自己叫个碟煮可以话系有95分,要煮到个猪鞍熟得嚟,又有肉汁,又唔会太老,呢间餐厅真系做得好好。而且唔净系个猪鞍,连旁边嘅烧杂菜,同埋薯蓉都系完美。我要求非常之高,但系可以话呢间餐厅我个人嗌嘅猪鞍系冇乜嘢可以挑剔嘅。希望留低呢个食评,比其他人可以作为参考。