2024-11-15
最近我去左📍荔枝角的 Picoso,这间主打墨西哥菜🇲🇽的餐厅真系令人惊喜,食物唔单止大份,味道仲相当正宗,仲可以打卡!简直系少女心同墨西哥风情嘅完美结合!🧡环境🧡一入到 Picoso,眼前嘅装潢就令我惊喜!墙上有唔同嘅打卡装饰,整体氛围超级 Instagram-friendly。我特别钟意𠮶面粉色花墙,🌸🌺🌸🌺真系打卡必备!📸而且,店内嘅餐具同装饰都好有心思,感受到店家嘅用心。门口仲有部巨型扭蛋机,可以抽奖获得优惠,玩得开心又食得开心🧡🍽️菜式🧀芝士焗招牌玉米薄脆 (手撕烤鸡肉)$154 🦀自家制炸蟹饼 $154🥑原只牛油果奶昔 $72🧀芝士焗薯招牌玉米薄脆 (手撕烤鸡肉)呢道NACHOS好味到爆,首先卖相绝对养眼!香脆嘅玉米薄脆上面铺满融化嘅芝士,最正系面头仲有牛油果蓉,每一口都多咗层浓郁嘅口感,实在太好食啦!🦀自家制炸蟹饼 蟹饼金黄酥脆,切开后里面满满嘅蟹肉,!份量啱啱好,蟹肉质量超足,加上三色椒同洋葱嘅搭配,食落特别开心。再沾少少沙律酱,味道立刻升华!🥑原只牛油果奶昔 呢杯菠萝造型嘅牛油果奶昔可爱到无得顶,饮落浓郁嘅牛油果味,质地好稠,仲有粒粒牛油果,饮完真系心满意足!🎊总结
🧡环境🧡
🍽️菜式
🧀芝士焗招牌玉米薄脆 (手撕烤鸡肉)$154
🦀自家制炸蟹饼 $154
🥑原只牛油果奶昔 $72
🧀芝士焗薯招牌玉米薄脆 (手撕烤鸡肉)
🦀自家制炸蟹饼
🥑原只牛油果奶昔
🎊总结
墨西哥美食🇲🇽与少女心的完美邂逅!
Picoso绝对适合同朋友一齐聚餐,不单止可以享受到超好味嘅墨西哥菜,仲可以拍到超多靓相!