2022-02-07
今年三十不食中餐食西餐 ,晚市禁堂食 ,我哋决定晏昼食好少少 早D食无咁多人,我地11点到,第一台入座,店员安排我地坐最靓既位置pizza express新春新menu !即系嘅菜式头盘主菜甜品, 非常有新年气氛 Golden celebration 二人套餐588 ,包括头盘 意式青口海鲜汤。主菜方面有四款主食可以任拣两款!我拣咗烤蜜桃油封鸭腿 , 南瓜西兰南瓜花西班牙肠桂花薄饼, 甜品有椰子雪葩 意式青口海鲜汤 入面包括有青口芹菜,红洋葱,蕃茄海鲜酱... 加上芝士脆包 海鲜汤非常浓烈嘅鲜味 ,青口煮得 火候啱啱好,唔会过老 。完全保持鲜嫩嘅状态 。蕃茄衬托下带点酸,非常之醒胃,和青口非常之合拍 ,附上𠮶两块脆包 用来蘸汁食 一滴汁都冇浪费 烤蜜桃油封鸭腿 色彩缤纷 打卡一流 未食都闻到阵阵嘅 鸭腿香气 里面有大量嘅蜜桃 ,辣椒碎,牛油果。新鲜嘅菜蔬, 非常美观。特色沙律酱汁, 味道甜甜酸酸 好开胃, 令鸭腿嘅入面既咸味完全减低 ,鸭腿烧得外脆内嫩 ,鸭肉味道浓烈,但不是死咸那种 。口感似鸡肉真的似是大师级嘅杰作南瓜花西班牙肠桂花薄饼 入面有样南瓜花,西班牙肠,火箭菜,水牛芝士
早D食无咁多人,我地11点到,第一台入座,
店员安排我地坐最靓既位置
意式青口海鲜汤
入面包括有青口芹菜,红洋葱,蕃茄海鲜酱...
加上芝士脆包
海鲜汤非常浓烈嘅鲜味 ,青口煮得
烤蜜桃油封鸭腿
色彩缤纷 打卡一流 未食都闻到阵阵嘅 鸭腿香气
南瓜花西班牙肠桂花薄饼
入面有样南瓜花,西班牙肠,火箭菜,水牛芝士同白汁~上面再加咗啲干桂花,你真系会闻到阵阵嘅桂花清香
南瓜花系乜嘢 ,我真系不太清楚,食落有啲似 薯仔, 又有啲似秋葵。 西班牙肠和水牛芝士这两款经典食材是pizza必备的, 味道一定系好呀 。至于干桂花纯粹系增加香气, 没有和其他食材引起任何冲突 三扒两拨又食晒啦
椰子雪葩
用上咗新鲜嘅椰子做成 ,雪葩食起来阵阵椰香 味道,不太甜!口感似雪糕般!分量都唔少而且造型好可爱,为这餐画上完美句号