2020-08-06
慢煮天多利烤鸡 ($70) +牛油果 ($14)饭底: 黄姜椰菜花+白饭Pickabowl系一间poke bowl专门店,poke bowl起源于夏威夷,当地既渔民将新鲜捉到既海鲜切粒,淋上酱汁放系饭上面😍听见都觉得会好好食🤤对于有选择困难症既我...当然拣配搭好既指定款式🤓餐厅都提供DIY menu,由主菜到配菜都可以自行配搭😍我就叫左慢煮天多利烤鸡,由于最近好想食🥑,就追加左牛油果🥑铺到满一满既饭俾人感觉好清新,慢煮天多利烤鸡一啲都唔鞋,仲好嫩滑!! 仲有海量既蛋黄酱捞青瓜粒&菠萝粒、车厘茄、蟹籽、中华沙律😋 黄姜椰菜花好爽口,捞埋白饭食口感好有趣😍整体黎讲觉得Pickabowl既食材好新鲜,沙律既汁整得好出色,捞埋饭食惊喜地好夹😂多菜少肉绝对系大势所趋,下次帮衬一定要试埋三文鱼、吞拿鱼😍
饭底: 黄姜椰菜花+白饭