2023-07-22
今日又来到九龙湾su casa食early dinner。餐厅有分两个区域,一个系普通进食区,基本上就好似普通餐厅咁样,第二个区域就好似party room咁,有唔同嘢玩。今日好多张枱都有小朋友,个个都食儿童餐超开心!我地叫左两个set,两个都包餐汤。第一个set要左加拿大无骨猪扒配薯条,猪排完全冇鞋!d酱汁都调味得好好!再加$32要咗件美国嫩鸡胸,份量都好大分,煎得好香但肉质可以保持嫩滑。第二个set要左纽西兰牛西冷配意粉,我要左medium rare,然后真心medium rare!呢个超surprised!平时呢类餐厅好多时都overcooked,但呢到刚刚好!再加$28要咗鲜果高纤燕麦杯,呢个应该算oatmeal bowl而非杯,好大碗!有生果配oatmeal超健康!饮品就要咗冻焦糖咖啡同埋热泡沫咖啡,两杯都好高质!