2019-04-10
最近放AL,与朋友交流孕妇妈妈经,拣左洲际酒店high tea. 洲际系无得预约既,唯有拣平日少人d 去walk in,好彩都有位. 望住呢个维港景食野,靓到一幅画咁,真系一大享受。 今次下午茶既主题系同Repetto 合作,幻舞芭蕾下午茶,卖相充满少女风。咸点有4款,甜点有5款。 咸点1 : 法式田螺•罗卡马杜尔芝士及蒜味酱,外皮脆口,内里淡淡芝士蒜香味。咸点2 :鸭肝蛋糕•士多啤梨啫喱配搭得十分清新。咸点3 :腌制三文鱼•核桃奶油及卡卢加鱼子酱有淡淡既海水鱼香味。咸点4:松露洋葱法式冻汤•洋葱柑橘法包,果杯冻汤有点奇怪,味道其实不错,但好似摆左碗汤落雪柜,拇出黎冇叮热饮咁,其实热汤会好d.哈哈. 甜点1: 玫瑰红桑子蛋糕,好好味,玫瑰清香。甜点2:热情果芒果马卡龙,一般既马卡龙甜到漏,呢个竟然无,抵赞👍🏻甜点3: 蓝苺芝士挞,卖相好靓。甜点4:榛果巧克力咖啡慕斯,本来一个波波咁,造型好靓,好衰唔衰我用匙羹推跌左,个底部有个洞洞,然后朱古力浆流出黎💩,成件事破坏哂,我完全食唔落呢旧野. 甜点5;柑橘奶冻•粉柚糖浆,呢个有柑橘既清香,唔错唔错。 根据以往经验,high tea 送茶最好
咸点有4款,甜点有5款。
咸点2 :鸭肝蛋糕•士多啤梨啫喱配搭得十分清新。
甜点1: 玫瑰红桑子蛋糕,好好味,玫瑰清香。
甜点3: 蓝苺芝士挞,卖相好靓。
甜点5;柑橘奶冻•粉柚糖浆,呢个有柑橘既清香,唔错唔错。
根据以往经验,high tea 送茶最好,可以消下滞。
有$300礼券,仲有迷你香水送. 好靓呀. 😍