2017-08-20 204 浏览
难得一晚有比较空闲既时间同女朋友放工后,我就揾了一间系尖沙咀高级少少既餐厅,去食餐好,一齐放松下🙊呢间chef stage地铁站行5分钟就到,都几易揾到上到去望住佢门口两边既橱窗,哇...奖项、报导满满挂系两边,未入去已经觉得今晚呢餐应该都几唔错!入到去坐系个靠窗边的位置,餐厅系19楼望出去,景观好开扬,虽然高楼大厦较多,但中间有个位可以跳望维港景色,都已经好正haha!而餐厅室内既灯光柔和偏暗,配上枱灯和轻音乐,系好舒服同浪漫😄我地最后点左5道菜☺️蟹肉烟三文鱼沙律每块三文鱼有成只碟咁大,而中间蟹肉既份量系非常多,而配上偏身洋葱粒,同埋好特别地配上酸酸甜甜荔枝爆珠,好适合做开胃菜既头盘烧乳鸽火喉控制刚好,外皮脆脆,加上乳鸽肉嫩,水准唔错。同埋贴心在比左张湿纸巾,唔洗污糟🙊黑毛猪肝奄列依个都几特别,奄列配料几多,有磨菇,虾,洋葱,猪肝味好重,依样菜就好睇个人口味,如果中意食猪肝会好中意依样蟹肉白汁海鲜大会依个拼盘有带子,蚬,虾,鱼,鲍鱼,都算几新鲜,配埋d白汁好夹好味松露煮原粒法国蘑菇😋呢个值得试试,黑松露既汁去左蘑菇既青草味,而汁都带点Creamy, 食两旧饮淡水清清口腔再食就更好😄而
难得一晚有比较空闲既时间

烧乳鸽

黑毛猪肝奄列

蟹肉白汁海鲜大会

松露煮原粒法国蘑菇😋
呢个值得试试,黑松露既汁去左蘑菇既青草味,而汁都带点Creamy, 食两旧饮淡水清清口腔再食就更好😄而辣肉肠煎得干身少许,但带点硬有咬口,同蘑菇有强烈对比。

总括黎讲,食物既质素、以至环境配搭,系很好,而当中服务既质素都值得加分,佢地每上完一道菜,都会换上新既碟子,想我地每道菜可以原汁原味咁食,所以呢日既晚餐同女朋友食得好开心☺️👍🏼
2017-08-16
Mandy's  Cure