2022-07-17
📍Tartare $180 Tuna Tartare 🐠📍Cold Tapas $120 Ensaladilla 🐟📍Hot Tapas $90 Padron Peppers 🫑 $120 Txipirones 🦑 $175 Gambas Al Agillo 🦐有酒精及无酒精饮品,咖啡或茶选择,加一服务费第二次黎Bayfare,同朋友或者同事黎都适合,环境又大又靓,约会/庆生🎂也不错,本人极度爱好tapas,无解,因为细细碟可以试好多款,好比广东既点心🫖,日本既omakase🍣,同都系日本既烧物🦪,少淀粉质之余又好味【味道】 • Tuna Tartare 🐠有我最钟意嘅生吞拿鱼🐠同他他,叫我日日食都得,唔肥唔滞得黎又有营养同高蛋白 • Ensaladilla🐟呢个都系吞拿鱼🐟黎,做法唔同,confit条鱼🐟+薯仔🥔+蛋🥚+mayonnaise,几特别,唔错唔错,值得试试! • Padron Peppers 🫑One of my favourite veggies🥦 and my favourite way of cooking veggies🥦!基本上食tapa必点,只不过原来食其他碟
$180 Tuna Tartare 🐠
📍Cold Tapas
$120 Ensaladilla 🐟
📍Hot Tapas
$90 Padron Peppers 🫑
$120 Txipirones 🦑
$175 Gambas Al Agillo 🦐
有酒精及无酒精饮品,咖啡或茶选择,加一服务费
【味道】
• Padron Peppers 🫑One of my favourite veggies🥦 and my favourite way of cooking veggies🥦!基本上食tapa必点,只不过原来食其他碟都有少少,佢整得好,唔辣嘅
• Txipirones 🦑 墨鱼BB黎,加蛋🥚汁,超好味!!!我好钟意食章鱼🐙/ 墨鱼🦑,本身想拣Pulpo A La Gallega🐙不过又想试新嘢,好在无拣错!极力推介!
• Gambas Al Agillo 🦐蒜蓉🧄虎虾🦐,正正常常,开始饱了
【环境】
Rosewood及K11 Musea入面啲餐厅酒吧基本上都不会出错,新世界好似不计成本咁去经营自己啲物业,佢拣嘅餐厅租户通常都好有质素,价格装修都算合理同非常之有品味
Bayfare indoor景就无乜,不过入面好大好有格调,食饭饮嘢都可以黎chill(我见格离台有对couple lunch都坐埋一齐系咁flirt,可想而知餐厅有一定嘅情调)
Ensaladilla
Tuna Tartare