2019-04-02
星期日陪下妈妈行街,唔想又系饮茶咁闷,就揾其他嘢食下,妈妈话想食日本野,见到Superdon既丼价钱唔贵,$68起,刺身饭都系$88起,于是入去试下Superdon装修以简洁同白色为主,感觉都几舒服有肉类既丼或者刺身丼仲有小食同沙律三心两意嘅我哋拣咗好耐先决定到食咩,我哋拣咗个火炙三色丼,当中包括左三文鱼,吞拿鱼同左口鱼,刺身轻轻火炙过令鱼嘅油份慢慢渗出,油香加埋火炙既香味真系几好味妈妈话想食海胆,又想食帆立贝,而我就想食吞拿鱼腩蓉,呢个特上北海道丼就岩哂,除咗以上三款刺身,仲有油甘鱼同三文鱼籽!而我最钟意就系吞拿鱼腩蓉,的确系用鱼腩部位去整,有入口即溶嘅感觉,其次就系帆立贝,每一片帆立贝用柠檬片隔住,食落去有淡淡柠檬香,提升咗个鲜味!三文鱼子一啲都唔腥,油金鱼同海胆都好新鲜,非常满意呢个丼!除咗刺身之外,仲要提一提佢个醋饭,温度适中,调味亦都调校得好好,就咁食个饭都几好味!每个丼都会跟一个面豉汤,汤够热,味道都唔错!喺铜锣湾区黎讲,价钱合理,而且有返咁上下质素,物有所值!
Superdon装修以简洁同白色为主,感觉都几舒服
有肉类既丼或者刺身丼
仲有小食同沙律
每个丼都会跟一个面豉汤,汤够热,味道都唔错!
喺铜锣湾区黎讲,价钱合理,而且有返咁上下质素,物有所值!