2014-02-22 1650 浏览
每次黎UCC都系因为谂起佢既salad bar, 唔系话好食到不得了个种, 但几抵而且贪得意Lunch time 同 Dinner time 先有得食salad bar set,所以今日赶紧2:30pm前到达,好好彩,唔洗等仲有卡位坐 平时起码都要等3-4张枱....加左$33就有餐饮同one-off既自助salad bowl, 有西生菜、薯蓉、白汁蝴蝶粉、吞拿鱼、粟米、红腰豆、罐头菠萝,还有我最爱既水蜜桃。平时买罐头水蜜桃黎整沙津都要十几廿蚊罐,所以salad bar set 系几抵食。Main course- 鱿鱼本菇意粉(墨鱼汁)     $85这个都是我每次必点的,墨鱼汁好香,意粉软硬适中,加埋d本菇爽爽地,但d墨鱼既份量少左d。出面某些非传统既西餐厅,墨鱼汁意粉系用墨鱼汁造既意粉煮,只系意粉黑色,无这些用墨鱼汁煮既咁香,依个绝对系会食到你个嘴同牙黑晒既黑鱼汁意粉,如果佢个汁再浓d, 相信会更美味。另外单点多个risotto- 白汁蘑菇鸡肉意大利烩饭     $84依个烩饭卖相几吸引,有只半生既蛋黄,但食落味道就差左d。个白汁只系感受到咸味,比较单调,最大问题系个饭过软,食ri
平时起码都要等3-4张枱....

依个烩饭卖相几吸引,有只半生既蛋黄,但食落味道就差左d。个白汁只系感受到咸味,比较单调,最大问题系个饭过软,食risotto应该系个饭硬同有口感,而唔系佢地咁,好似食紧煲到软左水既粥咁,有d失望,对佢地其他既risotto无晒信心。
题外话/补充资料: 餐厅员工service好好,反应都好快,值得一赞! 食具有点残旧
2014-02-22
  • Salad
  • 鱿鱼本菇意粉(墨鱼汁)