2020-11-23 147 浏览
搭车成日经过湾仔果间,一直都未去佢开左喺lee gardens 劲方便! 岩岩weekend行sogo 之前就去食个Saturday brunch店入面都几大, 不过12点D人岩岩入哂座, 咁我地就坐BAR枱啦, 个BAR枱好高, 可以望住厨师整野食, 又另一番体验, 感觉好似食紧omakase 咁厨师对于每一碟食物既摆盘都非常讲究, 好认真!! 所有食物都好似艺术品咁, 打卡一流, 不过唔系净系打卡, 野食质素都好高!-chicken waffle $148因为望住厨房整野食, 发现每5分钟就会有人嗌呢个chicken waffle! 一定系镇店之宝啦, 果然冇令人失望! 慢煮既鸡扒好juicy,好嫩滑,炸粉唔会过厚! 配合埋脆卜卜既waffle,再加埋sriracha honey酱,甜甜地又辣辣地好得意! -holy crab benedict $168充满蟹肉既crab cake,只poached egg一切落去蛋汁流哂出黎,配合埋个辣椒酱,入口清新唔会太腻-呢间NINETYS特别之处系佢有炒豆房,咖啡豆都系自家烘焙,FLAT LATTE都可以简唔同既咖啡豆,我就简左CHOCO
搭车成日经过湾仔果间,一直都未去

chicken waffle $148
Chicken  waffle

holy crab benedict $168

辣椒酱,入口清新唔会太腻
呢间NINETYS特别之处系佢有炒豆房,咖啡豆都系自家烘焙,FLAT LATTE都可以简唔同既咖啡豆,我就简左CHOCO BLEND,好欣赏佢每杯咖啡都会有张卡仔介绍下咖啡豆既来源。店员既tips系先食蓝莓干,再饮咖啡,就可以细味到咖啡既味道。
Chicken  waffle