2015-11-21
其实成个feel都唔似台湾日本fusion菜ge.... 因为个格局都几欧美风,黑黑暗暗咁.但都好舒适.老公一早系openrice已经睇定食乜,所以好快已经可以落order.再加上我地早食,630pm就去到,包场包左成45分钟之后先开始有人~~~暗爽 好钟意呢个其实味道好清,但有好多唔同texture个source同啲包好得!mussels都几大只几好肉~~~ 真系好想叫佢俾多几块包我自己唔钟意呢个质地既红萝卜,但老公好钟意.佢话好脆好juicy,我就唔知点解唔钟意佢咁脆.不过蘑菇浓汤加藜麦就不得了!蘑菇汤非常浓郁,加埋藜麦又增加左口感,完成冇谂过可以mix埋!基本上成餐氯系为左呢个而吸引左嚟食.有得玩有得食,又好味~~ 原来紫苏叶加紫菜系咁好味!香到呢~~~又系丰富口感加丰富味道既一味,必试呀!!另外和牛他他+鹌鹑蛋其实已经可以系一个dish啰!估唔到真系咁巨型啰....啲海胆多到好似唔使钱之余仲要劲鲜甜~~好搞笑既系啲吞拿鱼蓉好冻,搞到我以为系啲饭好冻.佢叫我地连埋啲炸洋葱一齐食,但系佢地有少少"un"咗...唔够脆最后因为我需要食饭,而成个menu好似除sushi外只有呢个系
鱿鱼蒟蒻温泉蛋沙律
Wild Raised Mussels
Perfect Egg Portobello Mushroom Soup
Ultimate Pleasure (Sushi Roll)
Matcha Ice Cream Affogato
题外话/补充资料:
因为环境太暗,啲相影得唔系咁靓,不过我都系叫做俾自己有个record姐!食个阵有feel就得啦~~~ 可以早食就真系好啲,因为到我食饱,个场开始多人同埋嘈lu