2021-01-14 259 浏览
同好多香港人一样,疫情影响之下,社交活动,食饭聚会嘅频率都会大大量下降,有时喺屋企留得来,又真系好郁闷嘅....今个weekend 有姊妹约我出去high,我当然零思考想冲过去!难可以同朋友相聚一下又食下好西,算系我哋两个嘅小小圣诞庆祝活动虽然唔系去酒店食,但呢个地方都系好靓坐得好舒服嘅,好有style 嘅装修。我哋两个叫咗Premium Afternoon Tea Set ,事关冇食lunch过来觉得比较肚饿啦,看图premium 大份好多大咁有mini burger 啊!肚饿都打鼓嘅我,见到双眼发亮,细细个汉堡包仔,但系片牛肉一啲都唔马虎!仲有春卷 虾多士 scone 炸番薯粒粒  仲有两串macaron 乘着「仙气」出场!打卡好物!蛋糕都好多款 蛋卷一共有四件,大家可以试晒两只味,朱古力味上面𠮶款仲有片黑松露,几fancy 抺茶流心饼 抹茶味好浓有两个玻璃樽在旁边,原来系乳酪,下面𠮶层原来系奇亚子,好健康啊一场嚟到加钱都想试吓佢个特饮!Sunburn 果汁嘅甜味同青柠薄荷嘅清新好平衡,话梅令酸味的后劲更强!好开胃的饮品

仲有春卷 虾多士 scone 炸番薯粒粒

仲有两串macaron 乘着「仙气」出场!打卡好物!

蛋糕都好多款

抺茶流心饼 抹茶味好浓

一场嚟到加钱都想试吓佢个特饮!

Sunburn

2020-12-19