2023-07-22
位于SOGO区比较靠近上环的餐厅,从门口望入去有别于西餐的高级菜,感觉比较轻松自在,店内装修系一啲纹身图纸,听店员讲话老板系纹身师傅,难怪店入面都系好有特色既摆设同装饰,无论墙身、枱櫈同环境同几岩打咭,除左食物,呢度仲有酒饮,我去既时候比较早本来冇乜人,后尾慢慢愈黎愈多外国人黎饮野, 成个气氛又另一番风味!Cauliflower $88 睇餐牌表示系由柠檬乳酪、孜然同石榴组成,上枱初时仲谂住孜然沟石榴有啲怪,点知入口就发现自己错了,以开胃前菜黎计呢个系出色以上,平时既孜然粉实系加落炸野辣野到,呢次捞落石榴同梛菜花到成件事好特别好开胃,黎到必食饮品- 柠檬汁及Honeysuckle Natural Fruit Seltzers由于我唔好酒精,就叫左个柠檬汁,入口清爽,酸度适中,唔错;而女友既少量酒精饮品佢都觉得易入口,当小品而尝几好Beef Taco$98Taco系墨西哥既食品,呢个一口牛肉Taco Feel到佢用心还原风味既精粹,肉汁鲜甜配上洋葱同上网查过叫阿根廷青草酱既汁,主菜之前又系一道推介菜Pan Fried Salmon$188简单一旧三文鱼配合西兰花以及独特既酱汁,热辣辣咁入
Cauliflower $88
Beef Taco$98
Taco系墨西哥既食品,呢个一口牛肉Taco Feel到佢用心还原风味既精粹,肉汁鲜甜配上洋葱同上网查过叫阿根廷青草酱既汁,主菜之前又系一道推介菜 Pan Fried Salmon$188
简单一旧三文鱼配合西兰花以及独特既酱汁,热辣辣咁入口已经吸引,咬落去三文鱼煎得外面脆脆,冇破坏到入面既厚实,成份三文鱼慢慢食明明唔大份但都开始饱饱地
Crab Cake$128
蟹饼本身唔系话非常特别,原来系要配合他他酱同梨酱,两个一齐入口既时候先系完美既组合,食得出厨师有慢慢落足心机烹调,每一啖蟹饼都要捞埋个酱一齐食先会将开心升华
French Toast$88
法兰西多士茶餐厅就食得多,呢间舖头将一件西多玩味到变左包底之余,再夹左橙肉粒粒系入面,配合花生酱汁上枱,哗!!好好味呀!!!!