2023-01-12
Happy Friday 老友要食好啲,特别订左呢间位于#观塘的#亚太中心 食番个火锅放题。餐厅环境卫生整洁,食物摆放得井井有条,座位宽阔又好坐。我哋点左SRF美国特级肩胛肉眼片套餐,只需$278/人,可享用120分钟,够晒时间慢慢食😋。入座后点好胡椒猪肚同牛骨药材汤底后,再用QR code 点𩠌,上菜效率都好快,亦都冇漏单。点左美国极黑和牛,和牛滚滚便食得,大大的一片,纹理细致,牛味重油花又香,肉质好嫩滑。美国肩胛肉,有弹性肥瘦均匀,肉汁丰富,好好食😋。羊肉厚薄得宜,稍稍有点so味, 肉质又滑溜。另外海鲜有带子、鲜虾、鳝片、虾滑,有猪肉、鸡腿肉、鸡翼、猪手、牛筋…,配合越煲越有味的汤底,真系超级好味😋。小食有盐酥鸡块酥脆可口,麻辣小龙虾味道正宗,麻辣又入味。自助式的冻柜,有好多款不同种类的菜,菜饺、丸类,小食、面条、饮料🥤跟甜点🍮,真系样样都好想食添。连冰菜同台湾水莲菜都有,超有水准。各款食一口都已经饱到不得了。生果有新鲜红肉火龙果、蜜瓜同柑桔🍊。最后又到左甜品时间,好多唔同款式甜品,好彩样样都唔大份,满足到我地样样都想食嘅人。食物真系数唔完,老友已再book定再同家人黎食☺️。
点左美国极黑和牛,和牛滚滚便食得,大大的一片,纹理细致,
牛味重油花又香,肉质好嫩滑。
美国肩胛肉,有弹性肥瘦均匀,肉汁丰富,好好食😋。
小食有盐酥鸡块酥脆可口,麻辣小龙虾味道正宗,麻辣又入味。
食物真系数唔完,老友已再book定再同家人黎食☺️。