2016-04-13
星期天妹妹咁啱去开我果头顺道载我回家和老爸晚饭,时间尚早所以谂住嚟个下午茶;星期日周围都咁多人,突然想起观塘果间上楼cafe,不过观塘工业区上楼食肆十居其九星期日都定休,所以都系打个电话去问下安全些。下午3:30打通了电话,即系有开门啦。问埋几点关门⋯五点,good....! 上次系平日下昼去,一来新二来闲日人流不多,今次周日⋯比上次多番些少人,仲有最后一张吉台 妹妹去过鲗鱼涌果间pregio,知道这儿也是by pregio佢好开心,话一定一要食窝夫 有新野研究完一轮,最后决定叫一份咸食一份甜食,4个人叫了一份all day breakfast 和一份窝夫一起分享。 用木板盛放著All day breakfast 好有份量好丰富,未食已好满足!!! 当中的火腿扒有番咁上下厚度,唔会过咸,好味! 士多啤梨窝夫一份有4件厚厚的窝夫、一球MOVENPICK雪糕、一堆忌廉,一堆草莓,又是一个份量十足的美食! 热辣辣~ 窝夫系即叫即烤! 四个人啱啱好每人一份,配上MOVENPICK士多啤梨雪糕、新鲜士多啤梨,就是美味有质素的甜点 ! 我杯朱古力都有拉花呀! 百子柜 ~ 中西混合,将百合
有新野
我杯朱古力都有拉花呀!
百子柜 ~ 中西混合,将百合莲子来煮咖啡,很夹又有创意!
橙味咖啡
题外话/补充资料:
STAFF很NICE , 服务态度好,细心有耐性 !