2016-01-29 713 浏览
请朋友食生日饭,见呢间未试过就黎试下。20:00黎到,都几多人~等左一个钟终于可以入座。我地一人叫左一杯野饮,再叫左四样野食。 首先系呢杯咸柠梳打,都真系几咸几酸下。小妹就几中意呢只味,几开胃。但吾中意果阵酸味既你就千其吾好简啦😌 跟住系椰汁绿豆冰,椰汁吾会太稠,甜度亦都适中,系个吾错既选择。但所谓既绿豆我觉得似马豆多d....个人吾太中意,因为颇硬. 野食方面先黎个猪颈肉,肉质几好,吾会话整到好韧好难咬果只。猪颈肉本身冇咩调味,只系表面有少少黑椒,一切味道都系靠另上既甜酸酱。 跟住系呢个青咖喱软壳蟹配法包,为左保持口感,所以软壳蟹系另上既。青咖喱只属小辣程度,味道一般般,咖喱个质地太过稀,好似汤咁,变相地味道都冇咁浓。菠萝焗饭份量几多下,"不"既时候要好小心。 呢个饭炒得几干身,比个like而且佢入面既配料(菠萝,红肠,火腿)份量都几足下~你每一啖都可以有配料送饭。正常炒饭食耐左会觉得口干,但由于呢个饭菠萝够多,所以系吾会有机会食到口干嫁😁 另外,三只虾又够鲜同爽口。呢个饭,绝对食得过个冬荫公最后先上,呢度既冬荫公吾系好辣,连吾太食得辣既小妹都食得到。个

我地一人叫左一杯野饮,再叫左四样野食。
咸柠梳打

椰汁绿豆冰

泰式酸辣腌猪颈肉

泰式青咖喱软壳蟹锅

菠萝焗饭
冬荫公
个冬荫公最后先上,呢度既冬荫公吾系好辣,连吾太食得辣既小妹都食得到。个汤睇样都睇得出比较偏重椰奶,所以饮落好浓郁,但个人比较中意偏酸少少既冬荫公,咁呢个就差咁d酸度。另外入面有三只开边既虾,都几大只嫁,啖啖肉

两个人叫咁多野埋单都只系400几,而且可以食到你饱到吾想郁。晚餐黎讲,呢间店系个几抵、吾错既选择
2016-01-22
椰汁绿豆冰