2022-09-20
The engine收工后约咗朋友喺公司附近买晚餐食,今次就拣咗几新颖嘅Keto快餐店,食餐Low Carb健康快餐!🌟天贝薯条第一次食天贝,其实佢系黄豆发酵食物。几脆口+几有豆味同坚果味。整体感觉好Smoky,似系猪肉干但少咗肉味咁。酱汁系稀少少既香草蕃茄酱,唔系普通茄汁。🌟轻三文鱼烟肉粟米牛油果沙律沙律既份量同材料丰富,对得住价钱,烟三文鱼比平时食到既相对无咁咸,👧🏻就觉得几好,对于朋友嚟讲反而少咗份满足感,而且份量极多。Menu 写牛油果沙律,本身以为会系成只切开上,但原来系整成牛油果酱🥑,虽然少咗啲咬口,但牛油果酱有加咗Greek Yoghurt,味道几唔错。沙律入面仲有唔少车厘茄、烟肉碎、天贝,入面无咩增肥既沙律酱,呢个沙律算系几健康既选择!🌟慢煮美国自然猪柳汉堡面包包皮同天贝代替,而唔系用上传统有面粉嘅面包,口感独特。汉堡都有好多蔬菜喺入面,有红萝卜丝、椰菜,丰富而且好饱肚。至于猪柳就岩晒唔钟意食肥膏嘅朋友仔,口感绝对冇猪腩肉咁有油脂/柔软。一个汉堡真系超饱肚,幸好店家事先已将汉堡分为两半,可以同朋友Share❣️。🌟法式油春封鸡配砵酒洋葱椰菜花扒砵酒洋葱汁既烧鸡,重洋葱味,
🌟天贝薯条
🌟轻三文鱼烟肉粟米牛油果沙律
🌟慢煮美国自然猪柳汉堡
🌟法式油春封鸡配砵酒洋葱椰菜花扒
砵酒洋葱汁既烧鸡,重洋葱味,鸡肉本身肉质唔会鞋,鸡脾都算滑,质感算系岩岩好。烧鸡都有唔少蔬菜伴碟,除咗烧瓜类仲有椰菜花扒,可惜椰菜花㶶咗少少🤏,要自己咬开㶶边。
🌟泷露柚子姜味有汽鸡尾酒
比起柚子同姜,闻落去同饮落去第一感觉似系西柚汁,姜味慢慢渗出,收尾有返少少酒精感。