2007-05-21
本人与一众同事于5月18日中午到湾仔分店2楼食午饭, 由于我们是叫套餐\加散叫, 故没有特别理会套餐\有什么特别菜式. 之后来了一碟菜式, 食左3份1, 你地个侍应叫Apple话我地食左人地碟野, 要计返钱, 我地话系你经理上菜式, 你叫经理过来, 呢位Apple姐竟然一手攞起单牌\"嘭\"一声发脾气,之后走左去. 后来再问佢\经理系咪过来, Apple姐用非常差态度话”而家唔计喇, 你地都食左喇”, 于是我同事话”Apple姐, 你态度咁差…”, 然后Apple姐态度嚣张话”系呀, 我叫Apple, 你记住喇,系Apple…”之后走左去. 我们一众人真的目瞪口呆, 咁大间集团, 竟然会系如此服务态度. 后来叫经理过来讲述情况, 经理当然say sorry. 之后行去同阿Apple姐讲, 仲好嘢, 远望见到Apple姐仲发经理脾气. <br /><br />如果系唔够人手, 希望贵集团注意下, 如果系因为”大陆员工”工资平D, 咁真系建议贵集团重新考虑佢\地嘅服务态度可唔可以追到香港Standard, 同埋系咪有customer service意识.
<br />
如果系唔够人手, 希望贵集团注意下, 如果系因为”大陆员工”工资平D, 咁真系建议贵集团重新考虑佢\地嘅服务态度可唔可以追到香港Standard, 同埋系咪有customer service意识. 一碟野几十蚊, 几时都可以照俾, 但至少我地唔会考虑再黎. 可以话少我地唔少, 大把客, 但以Apple姐发脾气嘅frequency 及完全冇谂过自己错咩(系错唔识转弯, 冇服务意识, 完全系系大陆酒楼楼面嘅服务态度), 再加上唔服从上司, 以后再有冇同类型事件发生, 贵集团可以谂谂. <br />