今次先自己一个去体验一人火锅放题,牛肉嘅选择好多,唔同质素同唔同价位都有,而且价钱都好公道。我叫咗【澳洲200日纯壳饲牛】,限定用餐时间系90分钟,消费系$289。佢哋有8款汤底任人拣,我拣咗【鲣鱼昆布】汤底,系海草搭配鲣鱼嘅清汤锅。汤底淡淡咸味,配埋海草同鲣鱼嘅鲜味,味道唔会太重口味,但又唔会太过清淡,味道嘅比例调配得啱啱好。跟住就唔得不提佢哋嘅【澳洲200日纯壳饲牛】质素好好,好新鲜。鲜嫩嘅肉质配埋汤底,完美噉体现出佢哋火锅唔同嘅档次。由牛肉嘅脂肪分布、雪花嘅纹路,未落锅煮已经好吸引。只要跟住提示上面嘅时间涮肉,肉质就唔会太韧,好软嫩弹牙。喺度我仲叫咗佢哋嘅小食【炼奶炸油条】同【九层塔花枝丸】。【炼奶炸油条】炼奶嘅浓香勾勒出炸油条嘅油香,好香脆,好好食。而【九层塔花枝丸】好弹牙,九层塔嘅香味同花枝好夹,食落好滑,成日都想再食多几啖。而且花枝丸越嚼越香,别有一番风味。一鼎‧台式火锅无论系佢哋嘅主打火锅或者小食,都好好味,对放题、台式餐、火锅抗拒唔到嘅朋友仔,有嚟马鞍山一定要嚟呢度试吓!

喺度我仲叫咗佢哋嘅小食【炼奶炸油条】同【九层塔花枝丸】。