2017-10-09
不知不觉,我钟意左order Ubereat, 方便利落唔洗出街就有美食落肚了。 今日又Order 左小仪既面面店。 食车仔面最好,就系一碗嘢可以选择自己钟意既𩠌,几多款都可以自己选。 面面店都有唔同既餐,我选左$46面餐, 四餐一面加送豆浆。 可能早叫,食物30分钟就到左,司机态度好好。 四个𩠌,牛腩,腐皮,猪肠同凤爪加河粉,汤底系姜酒汤,我叫佢地多菜腩,佢俾左三盒仔我, 很好吖! 唔知你地睇相睇唔睇到啲𩠌份量有好多呢?!牛腩细细粒容易咬开,而且入味到不得了。 凤爪骨肉分明,唔洗点"lun"骨就食到。 猪肠洗得很干净,又唔会好多肥膏。 最正系腐皮,佢最正系每片腐皮上都有啲鱼肉响上面,将佢变得不平凡!个汤底有啲清,但加埋啲菜舖,就有啲辣辣地同加左啲咸味,无咁单调。今次运送时间系半小时,比上次成70分钟快左好多!下次叫既话,避开啲食饭高峰时间,早啲叫会快啲准时到!