2015-12-08
Yoho Mall 完成装修之后第一次正式去揾食商场装饰好爱丽丝feel型点唔通真系型到一个点真系好大好多食肆但系我和老公始终都系不折不扣的 Korean fans所以其实我都预咗佢会拣 Korean BBQ新麻蒲平日差唔多八点我见其他中西日嘅餐厅都已经冇乜人排队唯独是呢间新麻蒲仍然见到人龙门口攞飞再等位通常一系平一系好食咁香港人先会继续等今次我又验证下呢个黄金定律先好多免费添食Kimchi 好味仲有好多沙律菜最特别系芝麻沙律酱等位嘅时候一早已经谂定左要海鲜加牛或猪肉套餐 568分量几多够我地两至三人食其实套餐里面已经应有尽有:有芝士生蚝特制黄油酱带子砚贝海蚌香辣八爪鱼新麻蒲护心肉特级霜降牛肉一开始首先烧海鲜大大只元贝旁边有啲沙律酱带子厚肉又弹牙好鲜味见到好多芝士铺面原来个底系生蚝好彩BBQ 完冇变到蚝豉啫砚贝海蚌烧佢哋真系好惊险一边烧原来d 壳系会周围弹我都被击中几次同埋好容易 overcook要俾啲心机慢火烧有时候oppa 行过都会帮我地转一下因为一睇就知我系地狱厨神一只只八爪鱼好搞笑我钟意烧到干干地身食有d焦香特级霜降牛肉新麻蒲护心肉质素真系好好雪花分布平均烧一阵已经闻到好香牛肉
第一次正式去揾食
商场装饰好爱丽丝feel 型点唔通真系型到一个点 真系好大好多食肆
但系我和老公始终都系不折不扣的 Korean fans 所以其实我都预咗佢会拣 Korean BBQ
新麻蒲平日差唔多八点
我都被击中几次
同埋好容易 overcook
要俾啲心机慢火烧 有时候oppa 行过都会帮我地转一下
因为一睇就知我系地狱厨神
一只只八爪鱼好搞笑
我钟意烧到干干地身食
高营养低脂肪
减肥或者段练肌肉人是最啱食 仲有近期hit 爆嘅火山炒饭
我最钟意睇店员消火山gor下 睇住啲cheese慢慢溶化
我本身劲钟意食芝士
每一啖饭都食到有泡菜同芝士好好味 甜品同埋饮品都要另外 order
叫左颜色色彩缤纷嘅
蓝天柠檬汽水 28 女人仲有第二个胃可以share 甜品
我哋就叫左个蓝莓芝士雪花冰
到成$100架
不过份量真系好大呀喂
有新鲜嘅蓝莓同埋大大粒嘅cheesecake 我都系第一次食呢个配搭
好有创意㖞
绝对系百分百韩冰感觉