2020-12-26 258 浏览
Shake Shack 有「纽约第一汉堡」之称,所以就去试下,点知真系配得上佢嘅称号。佢Lunchtime特别多人,排晒长龙,系餐厅入面仲可以睇到维港,睇住海食野都令人开心D。ShackBurger®系佢嘅招牌,汉堡扒好好味,牛肉汁快唧出黎,里面仲有芝士,同牛肉一齐食好夹,仲有蕃茄跟生菜,成个汉堡都系好普通、常见嘅食材,但佢地全部都好match,令到成个包都好好食。叫左Cheese Fries,又系好味嘅芝士,佢芝士酱好多,每条薯条都可以有好多嘅芝士酱,食落去好酥脆,芝士味好浓,价钱又唔太贵,值得一试。都叫左Strawberry Shake,奶昔系另一种好值得点嘅野食,佢都几大杯,2个人share都可以,佢奶味都几重,饮落去唔系水嘅质感,好似雪糕嘅感觉,成杯都好好味,唔会令人有系化学品沟出黎嘅感觉。