2010-09-19 31 浏览
Client 送 jor 盒雪糕月饼﹐内有4个﹐2个朱古力味﹐2个云呢拿味。 试个朱古力味﹐感觉同食紧朱古力味雪糕无分别﹐only 差个外形。以往食呢个牌子既雪糕觉得太甜﹐但今次无 gum o既感觉﹐反而觉得甜度适中﹐而且 o系冰格拿出来后无需摊冻就已经可以食 (ie 无雪到硬 sai)。 好味道﹗ PS 顺带一提﹐生果日报前几天话呢个牌子既雪糕月饼既卡路里系最高﹐其实系错既﹐因为呢个牌子用千焦 (kJ)﹐唔系千卡 (kcal)。正确既热量应该系 1,351千焦, 即系 323 千卡左右! 大家可以去下呢到 (http://www.mynutristep.com/) check o下其他包装食物既营养份量

2010-09-18
外卖自取