2019-12-26
Sensory Zero #尖沙咀 #黄店呢排系咁喺IG见到好多人食呢间Cafe,而且普遍评价都唔错,朱古力控嘅我完全比佢嘅满泻嘅痴_线朱古力🍫吸引咗!蒲烧三层鳗鱼滑蛋饭$118呢一个鳗鱼饭真心抵食又好味,有三大块鳗鱼,肥美可口,鳗鱼汁充足,虽略嫌少少偏甜,但系配埋饭一齐食都几唔错。饭方面亦都上咗日本珍珠米,口感偏湿润。另外滑蛋亦都处理得刚刚好,滑得来又唔会太生。慢煮鸡胸藜麦沙律$105好少何可以食到咁滑嘅鸡胸,沙律方面用上咗偏酸嘅柚子醋,加埋少少蕃茄、洋葱、红菜头一齐, 份量都几多!不过个人麻麻哋火箭菜,入口苦苦地,未算系令我会想再食多次嘅沙律。痴_线朱古力 $55表面铺上咗朱古力同埋白朱古力碎,再淋上少少朱古力酱,望落去非常邪恶!但入口又唔会太腻,主要系因为佢底下嘅朱古力带微微苦,中和返面头朱古力嘅甜,可可味浓郁,入口顺滑。自家制姜汁牛奶咖啡 $50我好钟意饮有姜味嘅饮品,呢一杯就啱晒我!姜味香浓得来又唔会太呛,而且唔系一味得辣。另外仲好贴心额外有多一羹姜,等你自行调节姜味嘅浓度。味道:4.3/5性价比: 4.2/5整体来讲对呢一间Cafe嘅评价都唔错!食物卖相吸引之余,味道都唔错
蒲烧三层鳗鱼滑蛋饭$118
慢煮鸡胸藜麦沙律$105
痴_线朱古力 $55
自家制姜汁牛奶咖啡 $50
味道:4.3/5
性价比: 4.2/5
整体来讲对呢一间Cafe嘅评价都唔错!食物卖相吸引之余,味道都唔错,价钱合理,仲系黄店💛💛值得多多支持!
蒲烧三层鳗鱼滑蛋饭
痴_线朱古力