2008-07-14 716 浏览
因為女友工作關係, 本人常要來澳門, 陪女友吃早餐, 常點豬八公仔麵, 豬八真的好好味, 質素可能是當地能問鼎第一既, 而公仔麵, 真係無得頂, 茶餐廳水準好難去到呢個地步, 一句講晒, 我最受的豬八公! yeah!!!
$20 (早餐)
  • 豬八公仔麵
2008-07-13 127 浏览
上一年, 女友在此工作, 早上常會來這餐廳, 吃早餐, 本人吃過很多地方的豬八, 最好吃的不是在官也街, 而是就在我女友居下這間高朋滿座. 唔係賣廣告, 係人都會知一次製500-1000個包或豬八, 技術和味道好極有限, 而高朋既豬八, 是我在澳門生活中, 覺得最好的. 叫左呢個豬八公仔麵, 個公仔麵煮的好好, 完全無用錯方式煮, 煮的好好, 豬八真的好好味,,, 仲有好多野食, 下次先講啦! 哈哈