2011-01-01 1582 浏览
一过到澳门,友人就话肚饿,所以唯有改变一下行程,先到此店吃晚饭。姜葱鲜鱼皮︰超超超好味。虽然有一两块鱼皮仲有啲鱼鳞响度,但程度系可以接受。相比香港果啲得细细碟,真系好唔抵食。XX通菜煲︰呢味𩠌好香,差不多每台都系叫呢个。味道方面都几好,唯独系茎多过叶。蛋白蒸豆腐︰虽然清清地,不过味道都唔系好淡。估计应该系有加上汤的。开始食时觉得不错,不过食食吓觉得稀咗啲,如果可以实番啲会更好食。葱油鸡︰友人话好香鸡味,一定要食。我都食咗好几旧,真系好香几味。唔知澳门系咪仲有新鲜鸡供应嘅呢?真系好耐都冇食过咁香咁重鸡味嘅鸡喇!鸳鸯炸猪扒︰黑椒味果块就普通。但芝士火腿果块就好好味。芝士味够浓。

2010-12-24