2017-02-10 969 浏览
去澳门会好友,她特意带了我去一间靓靓cafe 。地点就在永乐戏院同一条巷仔入面,只要揾到架巴士可以系永乐戏院站落基本上就揾到呢间餐厅。由于我系星期五四点到,平日人地返工时间食,所以唔使排队,一入去就有位喇。我地两个算大食既女仔,嗌左各自一杯野饮,再加两个小食一样饱肚既甜品,结果都系饱到反肚,佢啲野份量真系算多架!算系抵食既。一共食左二百三十几葡币。我嗌左杯榛子拿铁咖啡厅,卖相讨好,有熊仔拉花,但榛子味不够出,反而甜度偏甜少少。呢个炸机个人觉得麻麻地,首先食落口觉得只鸡本身缺乏运动,好鬼肥,第二就系佢个面应该系炸既,但就一口都唔脆口,个人觉得好难受,唔钟意。唯一印度深刻既系,呢道菜一来到就心谂「哇乜咁大份」。粟子味pancake,三个字,甜,干,滞。可一不可再,个pancake虽然系厚身,但本身个配方就系太干,令个pancake 一啲都唔湿润。再加上啲好甜既粟子蓉同粟子肉,真系饱过食饭呀阴公。呢个pancake 系由三层厚pancake组成。呀!仲有个不得不提既野就系炸薯条,其实应该叫薯角,炸得够脆,又大份!抵食。
去澳门会好友,她特意带了我去一间靓靓cafe 。
榛子拿铁
炸鸡
粟子pancake
粟子味pancake,三个字,甜,干,滞。
呢个pancake 系由三层厚pancake组成。

榛子拿铁
粟子pancake