朋友介绍话去澳门一定要去Cha Bei 试吓!因为全间餐厅都非常Girly🌺环境同食物都好IG-able 📸 餐厅以粉色系列为主,好多山茶花嘅装饰🌺门口仲有一个秋千,充满梦幻少女感。餐牌入面嘅相都影到好似饮食杂志一样,十分吸引。🐟Salmon🥑Avocado🥣Poke Bowl ($138)牛油果三文鱼刺身糙米饭彩色缤纷,见到已经觉得好开胃。多种多样嘅蔬菜同埋新鲜三文鱼鱼生,味道丰富,加上有酥脆嘅糙米粒,倍添口感。🥩Grilled Wagyu Flank Steak ($268) with 🍠Sweet Potato Fries 🍟 ($58)烤和牛牛排配甜薯薯条和牛牛排烤得刚刚好,肉质软滑呈粉红色,牛肉味香浓。旁边嘅配菜亦有烤过,西兰花、薯仔同埋雅枝竹沾上微酸嘅阿根廷青酱,可以平衡油腻感。番薯薯条炸得香甜脆卜卜,令人食唔停口。🐟Miso Cod Noodle Soup🍜 ($168)味噌鳕鱼汤面甜甜的味噌酱铺喺嫩滑嘅鳕鱼柳上面,清淡之余又不失鲜味。自制鱼汤底加入京葱油,令鲜味提升。Cha Bei除咗喺间餐厅之外,亦系一间精品店。当然有好多可爱嘅杯,仲有其他特别摆置,睇到我心心眼呀😍我

餐牌入面嘅相都影到好似饮食杂志一样,十分吸引。

烤和牛牛排配甜薯薯条

🐟Miso Cod Noodle Soup🍜 ($168)
味噌鳕鱼汤面

我本来想试𠹺佢哋嘅甜品,但系实在太饱啦😮‍💨唯有留返下次啦,又多一个藉口再去澳门玩下🤭

烤和牛牛扒
甜薯薯条