2010-04-16 267 浏览
等紧对面既波霸鱼蛋, 但等得实在太太太太太太太太太太太太太耐 (耐到阿妈都唔认得), 太太太太太无聊, 所以决定走过对面既旺记买个包咬下, 反正 "闲著也是闲著嘛". right? 一入到去, 发觉都几细间, 但都唔关我事, 反正我都只不过系买几个包外卖食之嘛~ 见到咁多新鲜出炉既面包, 好想个个都要, 但同行既朋友住我, 唔俾我每种都买一个. 要决择?! 下, 咁唔开心既... 只好要左椰tart, 合桃蛋糕, 同埋三角蛋糕 (我叫佢做三文治又或三角形瑞士卷). 先讲, 椰tart, 其实佢有少少呃人, 点解? 佢系一个好好味既tart, 唔会好甜好腻, 仲好香添啊~ 但, 佢明明系椰tart, 但竟然冇椰子/椰丝/anything with coconut... ?! 有点呃人㖞~ 但由于好好味既关系, 所以佢无椰子味都算~ 合桃蛋糕系一个cupcake. 朋友们就好钟意佢, 但我就麻麻地, 我嫌佢太实, 唔够松软~ 同埋唔够多合桃~ 不过烤得好靓, 个外表好吸引, 所以都还好既.三角蛋糕系我既favorite~ 佢非常松软, "林林" 既, 又香甜, 中间有cream,

有点呃人㖞~ 但由于好好味既关系, 所以佢无椰子味都算~

三角蛋糕系我既favorite~ 佢非常松软, "林林" 既, 又香甜, 中间有cream, 感觉就好似食紧一个三角形既瑞士卷咁~ 不过唔够多cream! 多d cream会再正d~ 大家都觉得呢个蛋糕做得好, 因为够轻够软~ 正! 又好大个, 好好好味!
好多人既一日~
新鲜出炉~ 热辣辣~
椰tart.
合桃蛋糕~
"三文治"~
2010-04-03
好多人既一日~
新鲜出炉~ 热辣辣~
椰tart.
合桃蛋糕~