2013-08-16
今个礼拜突登约埋班朋友黎,多啲人可以试多啲麻,饮品叫了两款茶,歌剧及黄金山脉,闻落去真系好多果味,歌剧充满莓同车厘子的香味,但饮落好淡口,后来吃了意粉后再饮就感觉中和的味道清新减腻,黄金山岸就浓少少,更适合我们的口味。另外叫了cappuccino,热朱古力和焦糖味的饮品,没有太特别,不多作介绍。重头戏来了一卡邦拿意粉,芝士味浓而完全不饱腻,意粉唔会冧,做到尼种程度真系无法唔赞佢,个个都赞不绝口,另一个葡汁鸡肉意粉就普普通通,葡汁偏浓而鸡肉无咩味。再来甜品朱古力香蕉窝夫,焦糖窝夫,抹茶红豆吐司,朱古力窝夫的朱古力酱几好味但有少少腻,而焦糖哥个味道就比较好,窝夫亦较之前个松,口感较佳。吐司感觉有啲似隔夜面包叮暖左,个心比较好食,外面哥层真系好大阵隔夜味,而且抹茶红豆比较少,份量不足以沾成个包,都系试一次啦。
饮品叫了两款茶,歌剧及黄金山脉,闻落去真系好多果味,
黄金山岸就浓少少,更适合我们的口味。