纪录一下呢个丰富自助晚餐 Mezza9 ,人均七百几,今次大约提早半个月book位都订到,不过稳阵起见一个月前预订定先啦,提早约坐窗边位睇住日落景。 .六点准时开门入座,一系列新鲜海鲜放系开放式厨房透明玻璃橱窗内,可以睇到大厨即场炒菜。呢到主打「即叫即整」新鲜龙虾和海鲜,落单后会送埋枱,大部分热菜都系即场点咩煮法,再即煮既形式。.入座时每位客人可以点一份免费主食,今年食过两次,试过其中的三款。🔹罗西尼牛扒 可选择几成熟,个人建议五成熟,肉质几嫩不错,配菜薯蓉更出色。🔸八宝焗酿大响螺 个螺超级大只,入面系处理好螺肉碎加配菜,个人觉得一般。🔹Mezza9 特色澳门香辣春鸡卷 鸡肉卷嫩身,讲到特色菜,可以一试。.当晚海鲜有成十多种,包括肉蟹、虾、鱿鱼须、鲍鱼、鱼、贝壳类等等,煮法大约十种左右,好似蒜蓉蒸、姜葱炒、避风塘、椒盐、豉椒炒、香煎等,谂定想要既海鲜搭配咩煮法,豪气咁点单吧!🔸个人推荐蒜蓉蒸和姜葱炒.🦞龙虾有蒜蓉蒸、清蒸、避风塘、芝士焗、炭烤和姜葱炒六大煮法任你拣,个人最钟意芝士焗和蒜蓉蒸呢两种, #蒜蓉蒸 龙虾肉依然弹牙,比较鲜甜,接近原汁原味,而芝士焗的话肉质会韧少少,但始终觉得龙

🔸个人推荐蒜蓉蒸和姜葱炒

🦞龙虾有蒜蓉蒸、清蒸、避风塘、芝士焗、炭烤和姜葱炒六大煮法任你拣,个人最钟意芝士焗和蒜蓉蒸呢两种, #蒜蓉蒸 龙虾肉依然弹牙,比较鲜甜,接近原汁原味,而芝士焗的话肉质会韧少少,但始终觉得龙虾应该要配芝士😂,一个人食左好多只回本啊!!
个人大推#龙虾包 意外惊喜,面包松软,搭配龙虾肉又香口😋,龙虾汤都不错,惊太饱只能浅尝,都系主攻番唔同煮法龙虾先🤩。

饮品方面,当晚特饮有苦瓜柠檬茶、苹果蜜桃茶和斑斓龙眼冰,可以加钱任饮红白酒,但讲到尾真系最钟意最钟意佢地个 #鲜榨橙汁机 饮差不多三四杯🤩。

到糖水甜品雪糕部分,要数🥥#椰子焦糖布甸 最吸引,每次必食两三个,即烧焦糖面,布甸香滑,杨枝甘露都ok。两次庆生活动餐厅准备不同惊喜,七月份时系一个自助餐甜品拼盘,仲有干冰散出烟,平时亦可以请餐厅员工帮你整;另一次上个月庆生,餐厅准备左一个细蛋糕。*

仲有即煮蔬菜区、烧味、冷盘海鲜、最入面日式料理区(刺身、寿司、天妇罗等)。虽然食落无几年前第一次来咁好,但特别日子庆祝活动过来呢边都不错。
自助晚餐 ($699/位)
_
⭐️ *有庆祝活动可以提早在订位时告知,会有小蛋糕/ 甜品拼盘送,用相机影相📸️,即场晒番出来。
⭐️ 记住枱号落单
⭐️ 需加一服务费