2019-06-04 961 浏览
上个礼拜去体验港珠澳大桥,交通真系超级方便 ,去到澳门都已经下昼,梗系去澳门地标喷水池,其实喷水池后面有条街叫做营地大街,这里有一间茶餐厅叫🎈胜利茶餐厅,我都唔知佢哋开咗几耐,应该开咗好耐 ,我响九零年在澳门生活嘅时候,仲记得应该有帮衬过呢间茶餐厅,所以今日就入去回味一下昔日嘅味道😁睇睇餐牌,而家嘅价钱根本就同香港一模一样,即系好贵啦😣,记得以前,呢度嘅价钱同香港是有一定嘅落差,起码都有成40%嘅,而家已经有重大嘅改变,冇办法啦, 餐厅都坐满人👭👭叫咗个鲜牛治配奶茶,味道就同以前应该系一模一样,但系牛肉方面就好似少咗啲, 再叫多个雪菜肉丝面配咖啡,雪菜肉丝面真系好细碗,雪菜好多肉丝好少, 但系杯斋啡就真系冇得顶👍, 冇办法啦,现在澳门百物腾贵,只有无耐接受啰👌😁

睇睇餐牌,而家嘅价钱根本就同香港一模一样

冇办法啦,现在澳门百物腾贵,只有无耐接受啰👌😁

2019-05-31