2019-06-25
今次来澳门book左呢间buffet, 一早未出发之前就book定, 来到一入门就有一大堆鲜花欢迎你, 立即影张靓相先向服务员登记后就好快入座, 一入去, woo~靓靓池景望住来食, 仲不时有唔同𣸣水造型, 加埋个夜景真系好无得输, 真心就系个景已经占左一半$$, 场内布置就粉红宫殿风, 真系好arm打卡影相, 少女心大发呢间buffet主打海鲜同甜品, 其实场地就唔大, 不过就好集中, 好方便啰食物, 一去到海鲜位, 靓靓的海鲜就尽在眼前, 龙虾﹑生豪﹑长脚蟹, 冻虾, 全部都好新鲜, 好鲜甜, 样样都好arm食, 食得出全部都有处理得好好。特别一提的甜辣汁蔬菜鱼卷&蟹肉木瓜十分好食, 细细蝶一份份, 食得几蝶都唔怕。至于熟食方面就唔系太多, 不过其实好多都arm食其中最爱就系呢个紫苏叶烧汁羊柳, 完全不so, 好嫩好入味另外仲有黑松露芝士意大利饭, 虽然系buffet食饭就似有D唔抵, 不过人地煮得好好食, 好浓又creamy咖哩鸡就有少少鞋口, 但个汁就好香好浓唯一唔太like就系个羊扒, 可能系我要的那一部分系边边位, 真系太un, 唔好话咬, 刀都切唔开仲要左个喇沙汤河,
至于熟食方面就唔系太多, 不过其实好多都arm食
其中最爱就系呢个紫苏叶烧汁羊柳, 完全不so, 好嫩好入味
咖哩鸡就有少少鞋口, 但个汁就好香好浓
仲要左个喇沙汤河, 本人真系受唔到引诱, 见人地咁靓, 自己又啰一碗, 无后悔, 又香又浓, 我呢碗就系得菜和河粉, 当然大家可以加D虾丫, 云吞等
竟然有新鲜的士多啤利同龙珠果, 任啰, 粒粒都甜又多汁, 自己系街买都未必食到粒粒甜, 真系加晒分
来到甜品又要启动另一个胃
除左朱古力𣸣景, 其他仲有好多唔同的朱古力
个人最喜爱: 朱古力脆米, 朱古力蛋白脆, 两样都好脆, 个样又靓; 松露朱古力好香好滑, 仲要唔会好漏, 食多几粒都唔怕
柠檬挞又系不能不食
生果加小各式小蛋榚
就系甜品又占左半个场
热情果香芒挞﹑红果泡芙﹑朱古力香蕉泡芙等等, 都非常得我心
呢个可可饼我都食左几块
雪榚冰品都有咁多款, 我就要左绿茶﹑云尼拿﹑椰子, 最喜欢就系椰子, 好浓, 满满的椰香
整体呢个buffet好arm食
而且各服务员服务超好, 有礼貌又诚恳
我见识少但呢间buffet真系超满意, 下次一定再来!