2018-12-06 6425 浏览
朋友讲开澳门食自助餐抵过系香港食,所以今次就上网做足功课,睇吓有边间自助餐抵食,最后见到澳门十六浦酒店做紧大闸蟹宴就决定黎试下。我哋一行五人六点半就黎到酒店准备食佢第一轮,入座前门口姐姐每人派左四张大闸蟹券可以换四只大闸蟹,我哋第一时间出去拎左每人一只大闸蟹的事不过其实啲大闸蟹唔系话好好食,好少膏,纯粹过下隐,食哂4只反而食唔到其他野。食完大闸蟹就开始试其他野喇,呢度最出名应该就系个海鲜吧,因为依度有即开生蚝,开边龙虾同刺身任食,不过生蚝就每人每次限拎两只,我谂我地拎十转嘢食有五转都系出去攞海鲜。除此之外仲有好多中西式既菜式,炒饭,蒸鱼,大虾等等,包你一定食得饱。另外最吸引就系佢嘅甜品啦,佢所甜品都系细细件,一啖就食得哂,所以就算你试晒所有甜品都唔会觉得好饱,我最钟意就系佢个即整pancake新鲜整好再加雪糕食好好味。同埋依度红白酒啤酒任饮,食饱仲可以坐下同朋友饮番杯倾下计。总括黎紧依度既buffet真系几抵食,有机会都会再番黎食!