2008-10-01
新安乐园 - 缅甸菜 2007-12-5 00:19 从败走巴比伦之后, 我两公婆就割须弃抱, 飞身上的士, 去左朋友介绍的一间位于三盏灯既缅甸特色食市. 去澳门 唔食翅 唔食葡国菜 食缅甸野 你系唔系傻架, 我谂我老婆系咁谂不过食完就知, 平, 靓, 正, 及地道.我要左一个缅甸椰汁鸡汤面, 我老婆就要左个缅甸鸡丝捞面. 加埋一杯茶一杯啡, 都只系三十几蚊. 衰D讲句, 食左疴拔甩都抵啦(因为我肠胃唔好唔系好受得奶).我个椰汁鸡面好香 但椰奶唔重, 肠胃唔好既我, 食左都冇事, 鸡肉食落应该唔系雪鸡. 正. 我太座个捞面 我初初以为粒粒系花生, 原来系炸蒜哗 又唔系咁蒜, 又脆又香 好有特色, 佢地用既面有咬口又弹牙, 四个字好食抵食.仲有讲多样 我地去澳门所饮到的奶茶大部份系鬼佬幼茶即系冇茶味既呢度既奶茶好香茶味, 正呀!!地址响边? 上面餐牌咪有啰, 仲有铺头门口相添, 就响三盏灯回旋处隔离.食饱饱 忘记了 输左钱的心情 我两公婆又学电波少年, 行路去林则徐记念馆了.
一间位于三盏灯既缅甸特色食市.
不过食完就知, 平, 靓, 正, 及地道.
唔系好受得奶).
好食抵食.
呢度既奶茶好香茶味, 正呀!!