2024-11-19
今次黎到氹仔想食下葡国菜,见到呢间餐厅装修好有特色就入咗嚟试吓😆我哋叫咗好多唔同嘢食试吓😍🥢前菜手工乳猪咸派: 呢个菜式我第一次食,佢系一个香脆嘅批包住乳猪馅料,出奇地有惊喜,好脆!精选芝士&冷肉拼盘:呢个份量十足,食得出系高质,冷肉系大大块😆🍽️主菜炒猪肉配葡蚬伴马铃薯:蚬肉好鲜甜,估唔到呢个组合可以咁match!!薯仔系吸晒猪肉同蚬嘅味道,非常入味👍🏻葡萄牙直送伊比利亚黑毛猪:黑毛猪果然系唔同啲,肉味好浓!葡式经典椰汁非洲鸡 配白米饭:呢个系葡国菜嘅经典菜,椰汁香浓,鸡味好浓,捞饭一流!😝🍮甜点葡式脆皮焦糖鸡蛋布蕾:呢个系有火焰,个皮好脆,鸡蛋味好香!朱古力蛋糕 :呢个甜品唔会过甜,配搭埋士多啤梨,卖相好靓,而且好好味!🍷葡萄牙水果酒/葡富轩特调:呢个水果酒第一次饮,系店员大力推介,味道好特别,水果嘅香味同酒好夹,值得一试!总括而言,暂时系我食过最好食嘅葡国菜,推介俾大家要试!
🥢前菜
🍽️主菜
葡萄牙直送伊比利亚黑毛猪:黑毛猪果然系唔同啲,肉味好浓!
🍮甜点
葡式脆皮焦糖鸡蛋布蕾:呢个系有火焰,个皮好脆,鸡蛋味好香!
🍷
总括而言,暂时系我食过最好食嘅葡国菜,推介俾大家要试!