2014-09-18 9332 浏览
17号系男友正日生日, 而大家又钟意食意大利菜, 所以睇咗openrice既食评之后就放弃咗一直食开既 "陆舟", 打算试下评价唔错既"Bene".可能系预早提及有朋友生日既关系, 我地被安排坐系一个较private既位置, 左右边都落咗长长既帐纱, 无论系拍拖, 又或者一家大细黎食饭, 个气氛同情调都系唔错既入坐之后, 一篮微热既面包就即刻送上(共有三款, 脆脆既面包条/迷迭香面包薄脆/酿咗黑榄,蕃茄,蒜同迷迭香既软包), 上咗面包之后, waiter更会为我地即时斟橄榄油同黑醋, 醋既味道唔错, 不过面包一般, 无乜面包香味商量后, 我地就点咗 "班妮特色拼盘", "意色生牛肉薄片配制柠檬酱及紫苏酱", "澳洲南瓜汤伴香煎北海道带子, 巴马火腿", "烟肉香浓芝士意粉", "烤薄切牛柳伴迷迭香橄油配紫红叶菜和有机小甘荀" 五道菜. 1. "班妮特色拼盘": 份量好大, 多几个人食会好d, 两个人黎讲份量太多, 拼盘既每一样我都试过, 味道一般, 不过不失, 无惊喜2. "意色生牛肉薄片配制柠檬酱及紫苏酱": 牛肉可以,  柠檬酱带到个成个菜既神韵出黎, 不过个人钟意酸d, 如果可以

2. "意色生牛肉薄片配制柠檬酱及紫苏酱": 牛肉可以,  柠檬酱带到个成个菜既神韵出黎, 不过个人钟意酸d, 如果可以多d柠檬酱就好, 而紫苏酱个味食几乎食唔到

3. "澳洲南瓜汤伴香煎北海道带子, 巴马火腿": 南瓜汤好浓郁, 好甜, 而甜味配埋巴马火腿既咸香真系好美妙, 个感觉好balance.

4. "烟肉香浓芝士意粉": 上菜哥时有专人系你面前将d意粉系芝士兜度捞均哂先上, 意粉口感较硬,个汁较杰, 可以挂系意粉上面, 不过味道真系一般, 唔系我食过最好食既carbonara.

5. "烤薄切牛柳伴迷迭香橄油配紫红叶菜和有机小甘荀", 叫咗medium, 牛肉香软, 不过牛味唔浓, 一般

最后准备埋单会会部staff都会黎唱 we will rock you 版既 happy birthday.
仲会送上生日甜品同埋有哂所有staff签名既相

个experience几好, 呢个夜晚真系过得好开心

整体间餐厅OK, 味道可以, 份量性比价足, 气氛唔错, service好, d staff非常有礼貌同有passion, 会系节庆或朋友生日选择既一个好地方
题外话/补充资料: 冷气好冻, 去要著多件衫, 同埋d菜啱啱上就比个冷气吹到冻哂, 好似carbonara同个薄切牛柳咁, 冻咗个感觉就变得好怪 用BOC BNU credit card有15% off
2014-09-17
庆祝纪念